Başarılı Bir İşe Alım Süreci Nasıl Olmalı?

in Genel

İşe alım süreçleri, şirketlerin ya da organizasyonların başarılı olması için anahtar temalardan biridir. Doğru işe doğru insan değerini yerleştirmek, şirketin uzun vadede önemli kazanımlar elde etmesini sağlar.

Bugün, şirketlerin büyümesindeki engeller incelediğinde insan kaynağı yönetimindeki eksiklik dikkati çekmektedir. Peki, istikrarlı süreleri vaat eden ve şirket bağlılığı olan çalışanlarla iş verimliliği elde etmek için işe alım süreci nasıl yürütülmeli?

İşe alım sürecinde dikkat edilmesi gereken ilk konulardan biri, işe alımı her hangi bir birimin yöneticisinin değil işe alım konusunda uzmanlaşmış bir insan kaynakları uzmanın yapmasıdır. Şirket sahibi, şirket genel müdürü, baş mühendis ya da ekip lideri kendi alanında çok tecrübeli olsa da işe alım, başka bir uzmanlık konusudur.

Açılan pozisyonun görev tanımı, bu pozisyon için istenen çalışma arkadaşında olması gereken özellikler çok net bir biçimde belirlenmelidir. Pozisyonun gerektirmediği özellikler, süslü bir ilana sahip olmak için açıklamalara eklenmemelidir. Örneğin tamamen Türk personelden oluşan bir şirket yemekhanesinde çalışacak aşçı yardımcısı ilanında İngilizce bilme şartı aranması gereksiz olacaktır.

Pozisyonun sunacağı imkanlar da en başından net olarak belirlenmeli, adaya göre ya da değişen duruma göre imkanlarda değişiklik yapılmamalıdır.

Adaydan beklenenler, adaya sunulacak imkanlar ve görev tanımı birbiriyle çelişmeyecek şekilde net bir tanım içerdikten sonra, işe alım konusunda uzmanlaşmış kişilerce mülakat süreci başlar.

İş mülakatına yeterli başvurunun olmaması durumunda, şirket bünyesinde bir insan kaynakları departmanının olmaması halinde ya da mevcut ekibin yetersiz görülmesi söz konusu olduğunda dışarıdan profesyonel destek almak en doğru adım olacaktır.

Monetahr, işe alım süreçleri konusunda uzmanlaşmış, tüm eğitimi ve deneyimlerini bu alanda geliştirmiş bir ekiple, size en verimli iş arkadaşına ulaşmanız için hem sınırsız kaynak sunar hem de süreç yönetimini en iyi şekilde optimize eder. Her gün, aldığı yüzlerce başvuruyu düzenli bir biçimde kategorize ederek güncelleyen monethr.com , cv havuzu ve iş ortaklarıyla yapılan çözüm odaklı görüşmeler size aradığınız personele kısa sürede ulaşmanız için sunulur. Ayrıca ekip, butik bir çalışma prensibiyle hareket ettiği için uzun süre sizin açık pozisyonunuza odaklanarak en verimli sonuca ulaşma konusunda titiz bir araştırma yapar.

Binlerce açık pozisyon için çalışırken hızlı karar vermek zorunda olan insan  kaynakları hizmetlerine göre Monetahr.com’un en önemli farkı, butik hizmet anlayışı ile bir projeye odaklanmasıdır.

Başarılı bir işe alım süreciyle, uzun süre verimli çalışacak olan iş arkadaşlarının sizin başarı yolculuğunuza ortak isteklilikle dahil olmasını sağlayabilirsiniz. İşini iyi yapan, işini seven insanlarla çalışmak, başarıyı kaçınılmaz kılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir